Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
    16/10/2020 HÜKÜMLÜLERE PARA YATIRMA İŞLEMLERİ
    16.10.2020

         Bilindiği üzere ilgi sayılı yazımız ile Dünya genelinde ve Ülkemizde insan sağlığını tehdit eden korona virüsü salgını nedeniyle kişisel temasın azaltılması amacıyla, hükümlü ve tutuklu yakınlarının postanelere gitmeden banka hesabı üzerinden havale/eft yoluyla para aktarımı sağlanmasına ilişkin genel duyuru yapılmıştır.
         Ancak Genel Müdürlüğümüze ulaşan farklı bilgiler doğrultusunda uygulamada yaşanan tereddütlerin giderilebilmesi için yeni duyuru yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir. 
         Bazı ceza infaz kurumlarının banka havalesi uygulamasına geçtiği ancak, devam etmesi gereken PTT havalesini uygulamadan kaldırdığı bilgisi Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır. Buna bağlı olarak kimi PTT müdürlüklerinin de ilgi sayılı yazıya atfen hükümlü ve tutukluların yakınları tarafından para havalesi gerçekleştirilmesi talebiyle yapılan müracaatları kabul etmeyerek geri çevirdikleri anlaşılmıştır.
         İlgi sayılı yazıda PTT havalesinin iptal edildiğine ilişkin bir hüküm bulunmayıp, ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların yakınları tarafından pandemiden önce (ve halen) PTT yoluyla para havale edilmesine alternatif seçenek olarak sunulmuş, hükümlü ve tutuklular ile bunların yakınlarının Genel Müdürlüğümüze ulaşan talepleri doğrultusunda ve Ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma sınırlaması sırasında hastalığın bu nedenle oluşabilecek bulaşma riskini ortadan kaldırmayı hedefleyen bir anlayışla, PTT yoluyla havalenin yanı sıra banka havalesi uygulamasının da yapılması uygun görülmüştür

    Adres

    Gölgen Mah. Gölgen sok. Hilvan Bulvarı Diyarbakır yolu 40. Km No:1 Havaalanı yanı Karaköprü / Şanlıurfa

    Telefon

    TEL : 0414 378 13 00

    FAX : 0414 378 13 01

    E-Posta

    sanliurfa.acikisaretadalet.gov.tr